Guidede turer med skandinavisktalende guider

Meld deg på en/noen av følgende turer for å få en enestående opplevelse! Et minimum antall deltakere kreves for å turen skal foregå. Hvis det ikke er nok påmeldinger men du vil bli på turen likevel, må du betale for det minste antallet som kreves ved turen. Men da får du din egen privat tur! Ikke dårlig, ikke sant?

OBS Alle turer skal forhåndsbestille!

1

Kort byvandring - min. antall per. 4^ Opp

stadsvandring
Kort byvandring - min. antall per. 4
Daglig::
9:30 — 11:30
Pris: 14 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: Prasna brana (Kruttårnet)

Lang byvandring - min. antall per. 4
Daglig::
9:30 — 13:30
Pris: 25 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: Prasna brana (Kruttårnet)

På denne byvandringen rekker vi selvfølgelig ikke å se alle gamle vakre bygninger og statuer, men vi skal få høre om Tsjekkias historie fra middelalderen til Fløyelsrevolusjonen og den nåværende utviklingen.

Vi begynner ved Folkets hus og Kruttårnet og vandrer videre gjennom Gamlebyen mot Karlsbroen. På veien ser vi det eldste universitetet i Sentral-Europa, Stavovske teater, Tynkirken, rådhustårnet med den astronomiske klokken samt det gamle jødiske kvarteret med synagoger og den jødiske kirkegården. Turen avsluttes ved Karlsbroen.

De som velger å fortsette på den lange byvandringen går videre opp mot Prahaborgen. I nærheten av borgen tar vi en liten pause på en kafé hvor man kan kjøpe noen forfriskning. Etterpå fortsetter vi til Sankt Vituskatedralen.

Turen tilbyr en fin oversikt over Praha som vil gjøre det lettere å orientere seg i byen for resten av oppholdet. Turen er til fots.

2

Båttur - min. antall per. 4^ Opp

kvallsbattur
Båttur med lunsj - min. antall per. 4
Daglig::
12:00 — 14:00
Pris: 40 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: Prasna brana (Kruttårnet)

Kveldsbåttur - min. antall per. 4
Daglig::
17:30 — 20:30
Pris: 40 EUR
Omregne til NOK

Turen starter fra Krudttårnet

Båtturen har vært vår mest populære tur i mange år. Det er veldig hyggelig å oppleve mange av Prahas severdigheter fra elva mens man nyter god middag.

Vi begynner med en velkomstdrink. Etterpå tilbys det en buffet med ulike varme og kalde retter samt salat og brød. Som dessert tilbys det ost, frukt og kaker. Ett glass øl, vin eller vann er inkludert i prisen, ekstra drikker kan kjøpes ombord.

I løpet av den ca. to timers lange båtturen forteller vår guide om de vakre bygningene som vi ser og holder et kort foredrag om sosiale forhold i Tsjekkia. Man kan også gå opp på det øverste dekket for å nyte byens sjarmerende atmosfære.

Etter båtturen følger en kort vandring med vår guide gjennom byens små gater og turen slutter i Gamlebyen. Guiden kan også anbefale noen gode steder til dem som vil fortsette kvelden i et hyggelig selskap.

Prisen inkluderer velkomstdrink og båtturen med middagsbuffet.

3

Bryggeritur med middag - min. antall per. 6^ Opp

bryggerituren
Bryggeritur med middag - min. antal per. 6
Daglig::
16:00 — 20:30
Pris: 52 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: Prasna brana (Kruttårnet)

Ølturen begynner på en restaurant hvor vår guide holder et kort foredrag om det kjente tsjekkiske ølet. Man får høre om tsjekkiske øltradisjoner, hvorfor tsjekkere er det mest øldrikkende folk i verden og om byen Plzen (Pilsen) og Budejovice (Budweis), hvor det brygges noen av det beste øl i verden. Under foredraget smaker vi selvfølgelig ølturens første øl.

Etterpå går vi til fots videre til noen gamle restauranter i Prahas sentrum hvor vi smaker på ulike tsjekkiske ølsorter.

Kvelden avsluttes på en restaurant med sitt eget mikrobryggeri hvor man kan se åpne kar med boblende skum. På restauranten serveres det en god tsjekkisk middag som også inkluderer fritt forbruk av fersklaget mørkt eller lyst øl. Foretrekker man vin eller vann, er det også mulig.

Prisen inkluderer guide, ølsmaking og middag med frie drikker.

4

Theresienstadt - min. antall per. 6^ Opp

theresienstadt
Theresienstadt - min. antall per. 6
Daglig::
9:00 — 14:00
Pris: 48 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: angis senere

Under den andre verdenskrig ble byen Theresienstadt en transittleir for jødiske fanger. En liten festning i nærheten av byen ble overtatt av gestapo og brukt som fengsel for politiske fanger. Den første stopp på denne turen er den nasjonale kirkegården, hvor 10.000 personer er begravd.

Etterpå besøker vi det tidligere gestapofengslet. Vi ser fengselsgården og barakker hvor fangerne bodde. Vi også går gjennom en av mange tunneler og opp til et sted hvor omtrent 250 fanger ble henrettet. Samtidig får man opplysninger om forholdene i fengselet. Etter turen er det mulig å se en kort film om leiren.

Vi kjører videre til ghetto Theresienstadt hvor er det mulig å besøke et interessant museum. Byen Theresienstadt var før den andre verdenskrig bebodd av ca. 7.000 tsjekkere, og under krigen var det 60.000 jøder som levde her.

Cirka 155.000 personer gjennomgikk Theresienstadt under krigen og mange av dem ble transportert videre til konsentrasjonsleirer i Polen hvor bare noen få overlevde. I byen ble det også internert et antall danskere, men alle ungikk denne skjebnen. I den lille festningen var det ikke noen skandinavere.

Besøket i Theresienstadt er en veldig mektig opplevelse og man får se stedene hvor krigens grusomheter er fortsatt til stede.

5

Kulturkveld - min. antall per. 4^ Opp

kulturaften
Kulturkveld - min. antall per. 4
Onsdag::
17:30 — 21:30
Pris: 48 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: Prasna brana (Kruttårnet)

En god middag på en restaurant i Gamlebyen og en spennende magisk forestilling på en av byens berømde svartlysteatre hører sammen.

Vi begynner kvelden på en hyggelig restaurant som ligger i nærheten av teatret. På restauranten tilbyr vi treretters meny og to drikker (man kan velge fra rødvin, hvitvin, øl, vann og brus).

Svartlysteater en en genre som opprinelig kommer fra østen og som har foranket seg i Tsjekkia. Mange kulisser og figurer i stykket er malt i fluoriserende farger eller belyst med ultrafiolett lys, mens skuespillerne som bærer disse elementene på scenen, er kledd helt i svart og dermed er usynlige. Det er en veldig fargerik en underholdene forestilling hvor det ikke oppstår problemer med språket fordi det er basert på pantomime. Derfor er det også en fin forestilling for barn og en uforglemmelig familiekveld i Praha.

Teatret ligger i Gamlebyens sentrum så det er lett å finne veien tilbake til hotellet etter forestillingen.

6

Karstejn og Nizbor - min. antall per. 6^ Opp

karlstejn
Karstejn og Nizbor - min. antall per. 6
Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag::
9:00 — 16:00
Pris: 48 EUR
Omregne til NOK

Touren kører i perioden 25/3 — 21/10 -Turen begynner ved: angis senere

Den første stoppen på denne turen et glassverk i Nizbor, ca. 40 km sørvest for Praha. Vår guide gir oss en omvisning og forteller om den tradisjonelle produksjonen. Man besøker blant annet blåsseriet og følger hvordan dyktige blåsere lager boller, kopper og mye mer.

Neste stopp er glassliperiet hvor man kan se fagarbeidere som er på sitt håndverk. Etter omvisningen er det tid til å handle i fabrikksbutikken som tilbyr lavere priser. Inngangspenger er inkludert i prisen.

Etterpå fortsetter turen til Karlstejn som er en liten koselig by med mange gode og tradisjonelle restauranter. Det er mange suvenirbutikker hvor prisen på f. eks. halstørkler og krystall er mye lavere enn i Praha. Historien av Karlstejn går tilbake til 1300-tallet da Karl IV. lot bygge en borg for å bevare kronjuvelene sine. På borgen kan man kjøpe en omvisning som tar ca. 50 min, men bare med lokale engelsk- eller tysksnakkende guider. Hvis man ikke vil delta i omvisningen, kan vi anbefale en vandring opp for å nyte utsikten og den vakre naturen. Det er også mulig å kjøre opp med drosje eller hestvogn

Hvis man ikke vil ha en omvisning på borgen, kan vi anbefale en vandring opp for å nyte utskiten og den vakre naturen. Det er også mulig å kjøre opp med drosje eller hestevogn.

Prisen inkluderer guide, buss og inngangspenger til Nizbor glassverket. Inngang til Karlstejnborgen er ikke inkludert.

7

Skoda bilfabrikk - min. antall per. 6^ Opp


Skoda bilfabrikk - min. antall per. 6
Onsdag::
8:30 — 14:30
Pris: 48 EUR
Omregne til NOK

Turen begynner ved: angis senere

Skodafabrikken ligger i Mlada Boleslav, ca. en time kjøring nordost for Praha. Skoda er Tsjekkias største virksomhet og besøket begynner med to korte filmer som handler om fabrikkens produksjon og historie fra 1800-tallet til sammenslutningen i 1990-årene med VW.

Etterpå følger en omvisning i museet hvor man finner eksempler på de første produktene fra 1890-årene, nemlig sykler. Det er også et stort antall biler fra alle perioder som er utstilt der, inklusivt spesielle som f. eks. brannbiler, presidentbiler og racerbiler. Man vil se ganske ukjente Skoda-modeller og noen få vil gjenkjenne den gamle bilen, som forsvant fra svenske veier mange år siden. Blant de mer sjeldne bilene er de åpne veteransportsbiler.

Etter museumbesøket kjører vi til fabrikken. Der besøker vi en av de mange fabrikkshallene hvor en av Skodas modeller monteres. Man står oppe på en plattform med en god utsikt over hele monterigslinjen og man kan se hvordan en Skoda lages.

Etter ekskursjonen tilbyr vi en god tjsekkisk lunsj, som er inkludert i prisen, på fabrikkens spisestue og man får et inntrykk av arbeidsforholdene på fabrikken. Deretter reiser vi tilbake til Praha.

Turen er ikke egnet for barn under 12. Turen foregår i perioden: 22/3-20/10.

8

Folklorkveld^ Opp


Folklorekveld
Daglig:
19:30 — 22:30
Pris: 40 EUR
Omregne til NOK


På Folklorkvelden får vi oppleve den tradisjonelle tsjekkiske musikken og dansen. Kvelden inkluderer også en tradisjonell tsjekkisk eller moravisk tre-retters meny som inkluderer en forrett, hovedrett og dessert med kaffe. Under forestillingen og til maten serveres det frie drikker (øl, vin, vann).

Medvirkende er veldig talentfulle sangere / dansere som er kledd i tradisjonelle tsjekkiske folkedrakter. Man får mulighet å delta i dansen og bli undervist av dyktige danserne. Vi garanterer at alle vil danse, synge og ha det gøy hele kvelden.

9

Individuelt tilpassede turer^ Opp

Individuelt tilpassede turer
Pris: -


Middeladerskveld, Slottstur, restaurantbesøk og mye mer ordner vi på forespørsel!!

For inspirasjon sjekk ut vår hjemmeside www.codan-agentura.com.